Selamat Datang ke

pusat sehenti ibu dan anak


Mayangsarikids on Instagram

Instagram

ORDER FORM

Name:
Email Address:
Mailing Address:
H/P No:
I want to Make an enquiry Make an order
Enquiry / Order Listing:
Form provided by Freedback.

21 September 2016

RECEIVING BLANKET




🌻 RECEIVING BLANKET (4 pcs) πŸŒ»
100 % cotton, Size 30" x 30"
Harga : RM39/set

Postage : RM6 sm, RM9 ss πŸ‘Ά
.
sesuai dìjadikan bedung baby, selimut baby dan alas tilam


CARA ORDER : 
UNTUK PILIH DESIGN TERKINI SILA WHATSAPP ke  017-3432015 (Norida)


Tungku Herba Baby/Tuam Bayi

RISAU MELIHAT ANAK ANDA MENANGIS 
AKIBAT KEMBUNG PERUT?
         



Kegunaan Tungku Bayi/Tuam bayi
-Memberi keselesaan/kehangatan kepada bayi selepas mandi
-Mengelakkan kembung perut
-Mengelakkan bengkak selepas suntikan imunisasi
-Mengelakkan angin pasang bagi bayi lelaki

Cara penggunaan:
1)Tekapkan tungku bayi pada seterika panas
2)Rasa tungku bayi di belakang tapak tangan agar tak terlalu panas (suam2)
3)Kemudian, tuam di bahagian perut, belakang badan, tapak kaki bayi, betis 
4)Bagi bayi lelaki, tuam di sekeliling alat sulit (untuk elakkan angin pasang)

KANDUNGAN:
Habbatus Sauda
Jintan Hitam
Lada Hitam
Halba

★ Tahan lama dari kulat kerana herba yang digunakan dipastikan betul-betul kering sebelum dibungkus
★ Tungku bayi ini dibalut dengan kain cotton flannel supaya lebih cepat meresap. Kain tersebut juga lasak dan tidak mudah koyak

CARA ORDER : SMS / WHATSAPP 017-3432015

20 September 2016

INSTANT SWADDLE


Instant swaddle 

Cotton 100%

Cantik dan kemas
Sejuk
Ringkas, mudah pakai & jimat masa



 sample

INSTANT SWADDLE WRAP 
100% cotton
Size fit 3-7kg baby (newborn - 4 bulan)

CARA ORDER :  UNTUK PILIH DESIGN sila WHATSAPP ke  017-3432015



MUDAH DI PAKAI, HANYA PERLU ZAP SAHAJA!!!

04 May 2016

SET BERSALIN NAWAL

BERITA BAIK UNTUK BAKAL MOMMY SAHAJA
SET BERSALIN NAWAL HERBAL BEAUTY boleh membantu mommies πŸ˜‰.

🌿 PAKEJ A
8 item.
Set Bersalin Asas + Slimming
1. Bengkung ibu
2. Tungku besi
3. Sarung tungku herba
4. Herba mandian azzahra
5. Bedak panas syifa
6. Pati minyak serai wangi
7. Feminine wash manjakani
8. Intensive toning lotion (losen slimming).
🌿 PAKEJ B
9 item. 
Set Bersalin Asas + Rawatan Kulit dan Stretchmark
1. Bengkung ibu
2. Tungku besi
3. Sarung tungku herba
4. Herba mandian azzahra
5. Bedak panas syifa
6. Pati minyak serai wangi
7. Feminine wash manjakani
8. Repairing beauty lotion - utk stretchmark, parut dan masalah kulit
9. Collagen soap - utk stretchmark, parut dan masalah kulit, utk muka dan badan
🌿 PAKEJ C
10 item 
Set Bersalin Lengkap (Asas + Slimming + Rawatan Kulit)
Mengandungi semua 10 item di atas termasuk intensive toning lotion, repairing beauty lotion dan collagen soap.

Apa Istimewanya Set Bersalin Nawal ?

1. sesuai untuk ibu dan mommy yg berpanntang sendiri, tanpa bantuan dan jagaan mak. 
2. sesuai untuk ibu dan mommy yg nak berpanntang cara kampung dan tradisional walau duduk di tengah bandar
3. produk yg senang guna
4. sesuai untuk ibu bersalin normal / czer
5. semua produk luaran shj tp kesannya menakjubkan sebab bagus utk kesihatan dalaman dan luaran sekaligus
6. sesuai untuk ibu dan monmy yg alah pd jamu yg panas dan risau jika baby terkena kuning
7. sesuai untuk ibu menyusu juga
8. sesuai untuk dikombinasikan dgn apa2 jamu atau suplemen untuk ibu lepas bersalin
9. 2 produk iaitu tungku besi dan bengkung ibu boleh tahan lifetime. dan sarung tungku herba boleh tahan hingga 3 tahun lebih malah lbh lama lg. 
10. herba mandian azzahra pek besar boleh tahan hingga 2 kali berpanntang. jimat sgt kan ?
11. set bersalin yang bau herba, ibu akan berbau wangi, segar dan harum seperti berspa
12. wajah ibu akan kemerahan nampak seperti bukan ibu dalam panntang kerana begitu cepat sihat dan tubuh sgt segar dgn rawatan berpanntang dgn Set Bersalin Nawal.
13. drh nifas keluar dengan lancar mempercepatkan proses penyembuhan rahim ibu
14. lepas habis panntang 44 hari ibu akan lebih sihat, lebih cantik, makin slim dan lebih muda. 
15. pasangan anda pasti akan jatuh cinta sekali lagi !
16. mengelakkan ibu drpd komplikasi selepas bersalin termasuk meroyyan, tomboong, tumpah drh dll

In Shaa Allah....dan banyak lagi kesan positif bila ibu berpanntang dengan sempurna dgn menggunakan Set Bersalin Nawal. mudah je 

😊 ibu boleh pilih nak beli Pakej A, Pakej B atau Pakej C. atau boleh beli loose 
😊.Set Bersalin Nawal Memang Betul2 Mesra Ibu Berpanntang ! Pilihan No 1 Malaysia ! 
Berminat ? 
Whatsup kami  di :-
0173432015
0173432015
0173432015
0173432015

20 April 2016

CARA PENGGUNAAN TUNGKU BESI & SARUNG HERBA DENGAN BETUL


Harini saya nak share tips penggunaan set tungku ibu

↔ Bakar tungku besi atas api paling perlahan selama 20-30 minit. 
↔ Ingat ya atas API PALING PERLAHAN.
↔ kemudian TUTUP API dan BIARKAN seketika tungku besi dalam 5-10 minit, 
↔ kemudian angkat tungku besi dan masukkan ke dalam sarung herba.
πŸ”₯ GUNA KAIN TEBAL. HATI2 BESI PANAS .
↔ Ikat kemas sarung herba
↔ dah boleh mula bertungku.

Dilarang bakar atas api sederhana atau kuat ya, kerana ia boleh menyebabkan fabrik dalam sarung tungku herba hangus/terbakar/terkoyak. Hanya guna api perlahan sahaja.

JANGAN BASUH sarung tungku herba. Anda hanya perlu menyimpannya di dalam bekas terbuka. Cara penjagaan yang betul boleh memastikan sarung tungku herba anda boleh disimpan lama hingga tempoh 3 tahun.

Selamat bertungku !!! .

Berminat! Boleh terus whatsapp ke 017-3432015

TUNGKU BESI DAN SARUNG HERBA


Dah survey2 keperluan berpantang? Dah beli belum set untuk bertungku? Tungku besi & sarung herba pun penting tau.. kalau tak de ni bukan berpantang namanya πŸ˜πŸ˜πŸ˜
Tungku Besi dan Sarung Tungku Herba sangat-sangat membantu proses bertungku ibu di dalam pantang menjadi lebih mudah.

Ini adalah cara tradisional yang telah dimodenkan tetapi khasiat utama bertungku tetap tidak dilupakan.

Nak tau apa kelebihan bertungku? 
Terlalu banyak kelebihan bertungku yang terbukti berkesan untuk kesihatan ibu-ibu. 

Antara kelebihan bertungku :-
- Perjalanan darah nifas menjadi lebih lancar
- Membuang angin
- Membuang darah kotor
- Mengecutkan urat yang kembang akibat proses bersalin
- Menjadikan tubuh ibu berpeluh dan mengelakkan risiko demam urat (bentan)
- Mengecutkan rahim
- Membuang lendiran darah dan mengatasi senggugut
- Membakar lemak
- Mengelakkan risiko rahim jatuh/ tombong/ prolapse.

Nak tahu info lanjut sila whatsapp ke 017-3432015

26 February 2016

BENGKUNG ZIG ZAG

BENGKUNG ZIG ZAG

Bengkung Zig Zag Ibu, ialah bengkung yang direka khas untuk ibu2 yang baru sahaja bersalin. Dijahit kemas dan telili. Diperbuat daripada kain belacu yang tebal dan lembut. Panjang bengkung ini menutupi seluruh kawasan perut iaitu bermula dari bawah payu dara hingga mencecah paras pinggul.

✔senang pakai
✔saiz M hingga XXL
✔tali yang panjang untuk mengikat kemas
✔kain tebal tidak mudah koyak
✔senang untuk dicuci
✔lebar.. Dari bawah dada ke atas peha.. Untuk balutan sempurna
✔memberi kehangatan ketika dalam tempoh berpantang
✔cepat meramping dan mengembalikan size asal selepas bersalin

ORDER/PERTANYAAN sila whatsapp ke  017-3432015


24 February 2016

KENAPA PERLU BERBENGKUNG SEMASA BERPANTANG

Berbengkung merupakan amalan tradisional yang penting ketika berpantang. Tidak lengkap berpantang sekiranya  tidak berbengkung perut. Ia bertujuan untuk MENGELAKKAN ANGIN MEMASUKI BAHAGIAN PERUT semasa dalam pantang.

Setiap amalan berpantang memerlukan komitmen dan disiplin yang tinggi termasuklah amalan berbengkung.
Kain Belacu digunakan dan dililit dan diikat kemas di sekeliling bahagian perut

PM / whatsapp untuk pertanyaan tentang bengkung.
terdapat 3 jenis bengkung dan saiz dari M hingga XXL

WA 017-3432015

20 January 2016

HERBA MANDIAN AZZAHRA


Herba Mandian Azzahra sesuai digunakan oleh ibu di dalam pantang untuk dibuat mandian. Anda hanya perlu merebus herba ini ke dalam periuk selama 20 minit dan curahkan ke dalam baldi yang telah dicampurkan dengan air biasa.
Khasiat Herba Mandian Azzahra antaranya adalah:
– menyegarkan badan si ibu
– membuang angin
– mempercepatkan proses penyembuhan luka kesan bersalin
– meringankan badan
– mewangikan badan
– mematikan kuman
Keistimewaan Herba Mandian Azzahra ini terletak pada kepelbagaian fungsinya dan sesuai digunakan dalam semua situasi berikut:
– Dijadikan sebagai herba sauna
– Dijadikan sebagai herba mandian biasa (mandian di dalam tandas khas bagi ibu di dalam pantang)
– Dijadikan sebagai herba rendaman kaki untuk kelegaan kaki yang letih dan menyegarkan kaki
– Dijadikan sebagai herba tangas

Cara guna:
Rebus 4 sudu herba ke dalam periuk dengan air penuh. Rebus hingga menggelegak atau lebih kurang 15 minit. Herba 4 sudu tersebut boleh diulang guna 3 kali. Hanya perlu rebuskan sahaja dan tapis airnya.
.
�� 1 pek besar ini berat 300 gm. Ia boleh tahan digunakan selama 2 bulan untuk mandian dan boleh disimpan lama. Tutup rapat bagi mengelakkam herba dari dimasuki angin.


Harga: RM50.00 sm, RM53 ss
BERMINAT?
WHATSAPP 017-3432015






21 October 2015

TUNGKU BESI & SARUNG HERBA

nak tak berpantang secara tradisional walaupun berada di bandar?


Set tungku besi ini disertakan dengan sarung tungku berherba agar memudahkan ibu-ibu bertungku.

Sarung Herba tersebut telah di masukkan sekali berbagai herba terpilih dan ibu berpantang tidak perlu lagi bersusah payah mencari daun-daun kayu.
Berfungsi untuk:

Menaikkan PERANAKAN
Mengecutkan RAHIM
Melancarkan perjalanan darah
Mengeluarkan LENDIRAN dan darah nifas
Mengeluarkan ANGIN dalam badan
Melancarkan aliran SUSU IBU
Memecahkan darah HAID/NIFAS
Melegkan sakit PERUT
Meredakan MIGRAIN
Menghilangkan sakit PINGGANG/BELIKAT/KAKI

Bahagian yang digalakkan untuk bertungku:

- perut / bahagian bawah ari-ari
- belikat / belakang badan
- bahu / tengkuk
- tapak kaki / tumit / betis / peha

Berminat? Whatsapp 0173432015

19 October 2015

BENGKUNG MODEN


BENGKUNG MODEN (BENGKUNG MAMA)

MUDAH
CEPAT 
SELESA


Dengan kaedah Zap On dan ‘Double Flap’ akan dapat membantu ibu-ibu selepas bersalin berbengkung dengan mudah, cepat dan selesa juga tak perlu lagi susah payah dan bazir masa untuk ikat tali bengkung.

Jadi dapatlah anda kembali langsing dan kurus selepas habis berpantang 44 hari seperti anak dara.

BENGKUNG MODEN  dapat membantu anda menjimatkan masa juga dapat mengembalikan bentuk badan menawan seperti anak dara.


Apakah kelebihan memakai Bengkung Moden berbanding bengkung biasa? 

Hanya Zap-Zap sahaja tanpa perlu mengikat tali.
Mudah dan cepat, tak sampai 3 minit untuk di pakai.
Kemas dan boleh diketatkan mengikut keselesaan.
Fabrik yang selesa dan tidak panas.
Boleh pakai selama 24 jam sehari semasa dalam pantang kecuali waktu mandi.
Boleh dibasuh tanpa menjejaskan fabrik.
Sesuai dipakai oleh ibu yang bersalin secara pembedahan atau 'ceaserean'.

Bengkung moden ini memang memudahkan ibu2 berpantang seorang diri. 
Zap zap je dah siap berbengkung, 

ORDER / PERTANYAAN
WHATSAPP: 0173432015

16 October 2015

INTENSIVE TONING LOTION (NAWAL)




NAK KURUS? NAK RAMPING SELEPAS BERSALIN?
INTENSIVE TONING LOTION mempunyai ciri ciri yang selamat utk digunakan dan fleksibel dengan pelbagai tujuan!! Ianya
🌸Tidak panas
🌸Tidak hangat
🌸100% selamat utk ibu menyusu
🌸100% selamat utk ibu berpantang
🌸Tidak melekit
Ia mampu
🌻Melawaskan sistem perlawasan
🌻Membuang toksin melalui pembuangan .
🌻Menyingkirkan lemak .
🌻Selesa dan tanpa anda sedar, losen ini sedang memecahkan lemak degil dalam tubuh anda!!.
.
Sapu rata pada kawasan berlemak anda. Biarkan losyen betul betul meresap Bagaimana cara guna?
🌸 pakai 2 kali sehari, pagi dan malam
🌸 Jika anda pakai pd & malam, esok bangun pagi terus perut rasa nak membuang. Ia sangat berkesan! Membuang toksin dan lemak anda!
🌸 Banyakkan minum air seeloknya air suam.
🌸 Jauhkan ais dan air batu
.
RASAI KESAN YANG HEBAT HANYA DLM MASA SINGKAT!
Harga : RM42 sm, RM45 ss
Whatsapp : 017-3432015


TESTIMONI Intesive Toning Lotion?

15 October 2015

MINYAK KELAPA DARA D'AURA


Takut nak bersalin ? 
Takut jahitan yang banyak ? 
Jalan lambat bukak ? 
Trauma dengan pengalaman yang lepas ? 
Taknak kena operate lagi ???



Minyak Kelapa Dara D’Aura 

• 100% semulajadi tanpa sebarang campuran
• Lebih jernih berbanding prduk VCO jenama yang lain
• Kualiti buah kelapa yang terpilih dari aspek saiz dan isinya
• Menggunakan teknik “cold press” tanpa pemanasan haba
• Ratusan testimoni yang diperakui oleh pelanggan
• 100% Halal dan mengikut piawai GMP

Ibu hamil di sarankan untuk amalkan pengambilan Minyak Kelapa Dara As-Syifa' bagi membantu proses memudahkan bersalin dengan izinNYA.. .
.

Antara sebab ibu hamil perlukan MKD As-Syifa' adalah 


+ Memudahkan proses bersalin

+ Mengelakkan kelahiran bayi pramatang
+ Merawat masalah sembelit dan masalah kekejangan
+ Menghilangkan masalah stretchmark yang hodoh
+ Merawat masalah alahan yang teruk
+ Memberi khasiat kepada baby dalam kandungan
+ Menambahkan susu ibu dalam badan
+ Mengurangkan kesakitan ketika bersalin
+ Kesihatan ibu akan lebih mantap
+ Masalah HB low dapat diatasi
+ Masalah Diabetes ketika hamil dapat diatasi
+ Masalah Keputihan dapat dipulihkan
+ Proses meneran begitu mudah sekali
+ dan macam-mcam lagi kelebihannya .

Cara Pengambilannya

+ MINUM MKD As-Syifa’ satu sudu pada waktu pagi dan petang selepas makan.
+ Kegunaan luaran, boleh disapukan pada perut, peha & punggung utk elakkan stretch mark
+ Boleh juga disapukan pada betis & kaki utk elakkan kekejangan dan rasa tegang
+ MKD disapu dan urut pada kawasan perineum supaya kawasan tersebut lembap dan lembut

KANDUNGAN BERAPA BULAN BOLEH AMALKAN? TIADA KESAN SAMPINGAN KE?

Minyak ni boleh diamalkan dari awal kehamilan lagi. Tiada kesan sampingan kerana minyak ni 100% semulajadi diproses tanpa haba dan bahan kimia.

MACAM MANA NAK ORDER?


WHATSAPP 017-3432015


HARGA?


1 Set : RM79 sm, RM86 ss (2 Botol) (200ml)

Kos penghantaran PERCUMA!


Untuk mendapatkan kesan yang TERBAIK disarankan
mengambil 2 SET untuk rawatan secara total.

Sesuai untuk diamalkan seisi keluarga.


TESTIMONI MINYAK KELAPA DARA?

13 October 2015

NATURAL ROSE WATER (NAWAL)




NATURAL ROSE WATER 
disyorkan buat anda yang alami masalah berikut
.
✔Kulit wajah yang sering kering
✔Kulit yang berminyak
✔Kulit kusam tidak bermaya
✔Pori kulit kasar dan terbuka
✔Sunburn pada tepi wajah disebabkan aktiviti lasak/ terdedah lama pd sinaran matahari
✔Rambut kasar
✔Rambut kusut
✔Rambut sukar diurus
✔Tona tak sekata pada leher/ lengan akibat sinaran uv
✔Pening mencari produk semulajadi utk alas make up
✔Pening mencari produk utk menjadikan make up anda lebih tahan lama pd wajah

Kini tidak lagi!
Natural Rose Water yang diperbuat daripada kelopak bunga rose segar dari negara Bulgaria kini mampu membantu anda!

Dapatkan kesan yang cepat dan kulit kembali segar dalam masa singkat!

Dengan khasiat terhebat rosehips dan vitamin c, Natural Rose Water adalah produk mesti ada dalam almari solek anda semua!

Untuk penjagaan kesihatan dan kecantikan kulit anda πŸ’–. Pakai Nawal Confirm Cantik!

Cara penggunaan:
Hanya perlu titiskan sedikit ke atas tapak tangan anda dan terus tepukkan secara perlahan menggunakan jari jemari ke kulit dan rambut.

200 ml = 3 bulan penggunaan. Jimat dan berbaloi baloi.

Sesuai untuk kanak kanak berusia 6 tahun ke atas

Harga : RM50 sm, RM53 ss

PATI MINYAK SERAI WANGI (NAWAL)



Pati Minyak Serai Wangi

Ianya adalah 100% pati asli herba serai wangi yg diproses diambil minyaknya sahaja. Pati Minyak Serai Wangi sangat sesuai untuk kegunaan di butik dan spa kecantikan untuk rawatan mandian aromaterapi. Khasiatnya merangkumi untuk luaran dan juga dalaman.

Antara Kegunaannya:

1. Digunakan utk mandian aromaterapi. Hanya perlu titiskan 2-3 titis ke dlm bath tub/ baldi yg berisi air suam atau air ais. Lg elok kalau dicampur dgn herba mandian azzahra.

2. Bau serai wangi dapat membantu menenangkan minda dan mengurangkan tekanan

3. Berguna untuk dibuat minyak urut untuk seluruh badan
.
4. Dapat membuang angin

5. Dapat menghalau serangga

6. Sebagai 'home air freshener
.
7. Untuk membuat pes param dan pilis dengan mencampurkannya dgn Bedak Panas Syifa. Juga sesuai untuk dibuat pes lulur untuk kehalusan kulit anda.

8. Bersifat antiseptik dan sangat berkesan mematikan jangkitan kuman.

Cara Penggunaan: .
.
🌸Titiskan 3-4 titis pati minyak serai wangi ini ke dalam baldi/ buth tub yang telah diisi dengan air suam-suam kuku
.
🌸Untuk haruman bilik, anda titiskan 3 titis ke dalam bekas pot pouri yang telah dicampurkan dgn sedikit herba mandian azzahra. Lilinkan di bawahnya utk terus naikkan aromanya ke segenap ruang.
.
🌸Untuk urutan badan, campurkan 3 titis pati minyak serai wangi bersama minyak urut daripada jenis lain. Campuran ini akan menjadikan minyak urutan anda lebih banyak lebih lebih licin. Khasiat serai wangi tetap tidak berkurang walaupun anda mencampurkannya dengan minyak daripada jenis lain.

Kandungan: 10 ml

Harga: 
RM32.00 sm, RM35.00 ss

HERBA MANDIAN AZZAHRA (NAWAL)

Buntu mana nak cari daun2 herba segar utk mandian dalam pantang??? 
badan letih2 dan lemau??
ketegangan otot??
stress??
badan berbau dan kerap berpeluh??



Herba Mandian Azzahra

Kandungan: πŸƒ13 jenis herba dan rempah ratus terpilih. Diperolehi daripada ladang orang asli.
Juga termasuk garam bukit.

Khasiat:
Menyegarkan badan ibu, membuang angin, mempercepatkan proses penyembuhan luka lepas bersalin, meringankan badan, mewangikan badan.

Sesuai untuk:
- Herba sauna dan tangas
- mandian ibu yang sedang hamil
- mandian harian ibu dalam pantang
- wanita atau lelaki yang ingin lancarkan aliran darah dan mengurangkan tekanan.
- Terapi rendaman kaki untuk masalah kaki letih, kebas dan membuang toksin
- Mandian menaik seri buat bakal pengantin

Cara guna:
Rebus 4 sudu herba ke dalam periuk dengan air penuh. Rebus hingga menggelegak atau lebih kurang 15 minit. Herba 4 sudu tersebut boleh diulang guna 3 kali. Hanya perlu rebuskan sahaja dan tapis airnya.
.
🌸 1 pek besar ini berat 300 gm. Ia boleh tahan digunakan selama 2 bulan untuk mandian dan boleh disimpan lama. Tutup rapat bagi mengelakkam herba dari dimasuki angin.


Harga: RM50.00 sm, RM53 ss

FEMININE WASH MANJAKANI (NAWAL)

RIMAS DENGAN KEPUTIHAN?
Miss V berbau & gatal?
Segan dengan suami sebab keputihan?




FEMININE WASH MANJAKANI membantu anda atasi semua masalah ini!

Hanya perlu guna 1 kali sehari pd setiap hari dan 2 kali sehari semasa period, In shaa Allah semua masalah yang menakutkan anda dan menghantui suami anda akan hilang selamanya !

1 botol boleh tahan 3 bulan penggunaan.

Boleh guna untuk ibu hamil, pakai pada usia kandungan 7 bulan

Dengan haruman strawberi menambah keyakinan anda. πŸ“πŸ“πŸ“
.
Harga: RM32 sm, RM35 ss

BEDAK PANAS SYIFA (NAWAL)

Ada mommies yg mencari 

param?
 pilis ?
dan lulur ? 

Ibu hamil tentu sedang cari 3 produk ni kan. 
Wajib dilakukan masa dlm pantang.




.
Nawal Herbal Beauty ada keluarkan 1 produk, yang menggabungkan 3 fungsi penting berkenaan. BEDAK PANAS SYIFA. apa itu bedak panas syifa? 
.
Kegunaan: 
Berfungsi untuk 3 dalam 1; lulur, pilis dan param. Berkesan untuk menghaluskan kulit, menghangatkan badan dan mengelakkan serangan angin semasa dalam tempoh berpantang. Ia juga mampu mengurangkan kegatalan pada kulit.
.
Bahan Herba: 
Ketumbar , Kunyit, Adas Pedas, Halia Bara, Jerangau, Serai Wangi, temulawak , tahi angin , kedaung dan lain-lain.
.
CARA GUNA
.
Param: Ambil 2 sudu Bedak Panas Syifa dan campurkan dengan sedikit air kosong dan 2 titis Pati Minyak Serai Wangi. Lumurkan campuran tersebut ke perut dan peha anda. Setelah itu bolehlah memakai Bengkung Ibu.
.
Pilis: Ambil satu sudu sahaja dan campurkan dengan sedikit air kosong dan Pati Minyak Serai Wangi, kemudian sapukannya ke dahi.
.
Lulur: Amalkan setiap hari semasa anda mandi. Sapukan sedikit sahaja ke tempat kulit yang kasar, di perut dan di celah peha. Penggunaan setiap hari mampu menjadikan kulit anda lebih halus dan lembut.
.
Kandungan: 100 gm - boleh digunakan untuk 40 hari berpantang jika hanya diguna untuk param dan pilis.
.
Harga: RM29.90 sm

=================================================================

Penggunaan lulur dgn Bedak Panas Syifa dicampur dengan Pati Minyak Serai Wangi mampu nemecahkan lemak tepu anda juga. 


Caranya? .

Lulur kulit anda pada bahagian yg berlemak dan gosok lama-lama sehingga berpeluh. Bukan sahaja mampu menghaluskan kulit, membuang sel kulit mati, menanggalkan lekatan mitgnyak pada pori kulit, malah mampu membakar lemak juga! Semuanya kerana kandungan herba yang digunakan...in shaa Allah berkesan utk anda.

SET TUNGKU IBU

ANDA DAH NAK BERSALIN?
DAH BELI SET TUNGKU DAN SARUNG HERBA?

Tak payah susah2 cari batu sungai & daun2 herba.. 
sarung tungku dah siap ada herba didalamnya. 

cuma perlu panaskan tungku besi, kemudian masukkan kedalam sarung herba.

siap untuk bertungku... mudahkan!


Berpantang cara Tradisional dengan TUNGKU BESI+SARUNG HERBA

CARA ORDER :  WHATSAPP 017-3432015

► Kini reka bentuk tungku LEBIH PRAKTIKAL & bersifat MUDAH DIGUNAKAN seiring peralihan zaman moden.

TUNGKU BESI & SARUNG HERBA ini senang dibawa ke mana-mana. Walaupun konsepnya dimodenkan, tetapi ramuan herba tradisional masih dikekalkan

SARUNG HERBA
adalah kain belacu yang didalamnya telah dimasukkan daun-daun kayu HERBA TERPILIH dan dijahit kemas.

Dengan Sarung Herba ini, ibu boleh bertungku pada bila-bila masa dengan mudah, lebih cepat dan sgt2 selesa.

KELEBIHAN SET TUNGKU BESI & SARUNG HERBA

✔lancarkan perjalanan darah
✔membuang lendiran darah kotor
✔mengelakkan bentan
✔mengecutkan rahim (wajib digunakan oleh ibu lepas bersalin sehingga 40 hari)
✔menaikkan peranakan
✔ berkesan utk kurangkan sakit senggugut
✔lancarkan period
✔melegakan rasa lesu & sengal2 badan
✔membuang angin

- Biasanya darah nifas mengalir lebih lancar selepas bertungku.
- dapat menghangatkan badan ibu
- mengecutkan urat yang kembang
  
CARA GUNA

✔ Panaskan tungku besi diatas api PERLAHAN selama 20 minit
✔ Padamkan api 
 Rehatkan tungku selama 5 minit
✔ Kemudian masukkan tungku ke dalam sarung herba. Ikat tali dan sedia diguna. Mudah kan!

✔ Cuba dengan tapak tangan sebelum meletak ke badan anda. 

Bertungku di perut, peha, kaki dan belakang. Tekan dengan lembut ke badan anda. Haba dari batu tungku menyebabkan otot rehat dan memperbaik peredaran darah.

► pastikan api TIDAK terlalu besar dan tungku TIDAK terlalu panas.. 
► tungku yg TERLALU PANAS boleh menyebabkan SARUNG HERBA TERBAKAR
► JANGAN BASUH sarung herba
► simpan semula sarung herba di dalam bekas tertutup/plastik jika sudah benar2 sejuk utk tahan lama








 

Mayangsari Kids © 2009 by NC